Lever är nåt man hatar eller älskar!
Själv älskar jag lever och skulle kunna äta det ofta men glömmer bort det emellanåt, förmodligen för resten av familjen tycker det smakar bedrövligt illa och även luktar skunk.
Men ibland så bara måste jag äta detta för det är så sjukt gott, så har ni aldrig testat leverstuvning så tycker jag verkligen ni iallafall ska ge det en chans.
Plus det är ju riktigt nyttigt och är ju faktiskt billig mat
Brukar ligga en bit förpackad bland kött och köttfärsen nånstans.
Fråga om du inte hittar i din affär
ca2-3portioner beroende på hur stora
Gör så här
Skär levern i mindre bitar
Stek den försiktigt runtom så att den precis blir genomstekt
Krydda under tiden med salt och vitpeppar och paprikapulver
(stek ev med champinjoner det är jättegott till)
Häll på 3dl grädde
Smaka sen av med soja, salt och svart el vitpeppar efter behag
Servera till ex sallad, broccoli, brysselkål eller ät det bara som den är utan nåt till
Strö ev lite flingsalt över vid servering
Oh, så gott! Jag älskar med lever! Vad längesen jag åt något just av levern! Tack, tack för påminnelsen! :)
SvaraRaderaHa en toppen dag!
Kram
//Lana
Visst glömmer man bort det emellanåt :-)
RaderaMen sjukt gott :-)
Ha en bra dag di med
Kram Veronica