måndag 28 januari 2013

Äggmjölk med hallon, kokosolja och mandelsmör (mejerifri-Lchf)

 God midda! Hoppas ni har en bra dag.
I fredags va vi på maxi och handlade, skulle bla annat köpa ny kokosolja för den är i stort sett slut.
Ekade tomt på hyllan där den ska finnas, men hört gott om mandelsmöret som många verkar gilla och lätt kan äta med sked ur.
Va lite osäker om jag skulle ta den men gav den en chans,
Fast hemma kom jag ju på vad ska jag ha den till???
Testade såklart att ha den i äggmjölk och jösses så gott :-) Ny favorit
Är du känslig för kolhydrater så kan du ju så klart hoppa mandelsmöret el ha den ibland i äggmjölken
Idag blir det maxi igen och hoppas kokosoljan har kommit in i hyllorna

Mandelsmöret och innehållsförteckning hittar du här Kung Markatta

Gör så här
Lägg ca 1dl hallon, 1ägg, 1stor överfull msk var av kokosoljan och mandelsmöret i nåt lämpligt du kan
använda stavmixer i ända till botten.
Koka upp 2dl vatten
Häll över det heta vattnet och mixa en stund tills att mixats ihop ordentligt
Servera och drick direkt





4 kommentarer:

  1. Hej Veronica! vad glad jag blev när jag hittade din blogg! :)
    Har nu kollat runt hos dig och konstaterat att du för det mesta äter mejrifritt! det gör jag också! LCHF-mejerifri mat! :) Vad kul! Jag kan ju få så mycket inspiration av dig!
    Härliga bilder du tar!
    Äggmjölk i din variant låter väldigt gott och har alla ingredienser som faller mig i smaken! Jag älskar mandelsmör! :)
    Gå gärna in på min blogg! Jag bloggar också o´m mejerifri lchfmat! Kanske du kan också hitta inspitation! Roligt också om du kan lämna in kommentarer! ;)
    Jag ska nu lägga in dig på min favvolista så att jag är uppdaterad på dina inlägg! :)
    Ha en toppen dag!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. :-)Hej!
      Hittade din blogg rätt nyligen och den hamnade direkt på bloglovin :-)
      Har varit lite dålig på att kommentera sista tiden :-)
      Gillar verkligen din blogg.
      Ha en bra kväll :-) Kram Veronica

      Radera
  2. Hej! Intressant! Vad menar du med ägg mjölk? Grundreceptet på det? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej :-)
      Äggmjölk har funnits länge, Nu vet jag inte om det bara är inom Lchf världen en del dricker det men den går variera lite med smak beroende på vad man gillar.
      grundrecept utan smak innehåller smör, ägg och kokande vatten.
      Riktigt gott och mättande :-)
      Jag byter ut den mot frukost ibland, eller som ett mellanmål.
      Bra att få i sig lite extra fett.
      Kolla detta inlägg på originalrec fast jag har blåbär som smak i den :-) Men där ser du iallafall lite tips på smaker man kan blanda i :-)

      http://veronicaslchfmat.blogspot.se/2013/01/blabarssmothie-aggmjolk.html

      Radera