lördag 19 januari 2013

Mejerifri skysås/brunsås (Lchf)

Tänkte dela med mig av mejerifri skysås (som jag gjorde idag till köttet

Gör så här
Sila ca 2-3dl av skyn du har kvar från din stek
Har du ingen skysås kan du ju ta en buljong

Smält 100g smör och ställ bort
Värm vatten till vattenbad i en större kastrull och ställ sen en mindre där i
Sänk plattan
Kläck i 2 äggulor och 1.5msk vatten och vispa sakta över vattenbadet tills det blivit krämigare
Ta av kastrullen med äggblandningen och droppa i lite av smöret under omrörning
Rör ner resten försiktigt lite i taget
Vispa sen ner skysåsen försiktigt lite i taget
Smaka av med soja, salt och svartpeppar
Om du vill ha såsen lite tjockare så ta av grytan från plattan och rör ner 1äggula sakta

(om du vill ha lite mejeri i så häll i en skvätt grädde, och för mer smak rör ner ca 1/2buljong)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar