lördag 8 juni 2013

Fisk och smält smör (Lchf)


Här kommer en av veckans maträtter som lagats. Iallafall till mig, dom andra åt annat.
Minns ni i skolan när man fick fisk och skirat /smält smör, lite nötig i smaken och så himla gott.
I denna tallrik ser det ut att vara hur mycket som helst men tallriken är ju djup och smalare på mitten och det ligger typ bara på botten.

Funkar ju med valfri fisk men jag hade pangasus fileer
La dom i form och pressade på lite citron kryddade med dill och örtsalt och lite vitpeppar
in i ugnen ca 25min tills den blir vit eller vad man säger


Skirat/smält smör
Smält smör i kastrull
Ta bort från plattan och låt stå en stund så det vita skummet hamnar i botten
Häll på tallrik men häll helst inte på det vita

Nu hade jag lite bråttom så blev med massa vitt ändå



2 kommentarer:

  1. Enkelt och gott! :) Perfekt mat till vardagen!
    Ha en fin dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Hej! Har hittat hit av en slump, då jag sökte på grönkål och det kom fram din recept på stuvad grönkål med lax. Har sedan sökt på dina senaste inlägg och denna sida kom fram. Tycker du har roliga matlagningsidéer och kommer säkert att kika in hos dig då och då. Jag vill dock avråda dig från att köpa pangasus då det inte finns värre nog än denna fisk. Den föds upp i Vietnam med hjälp av bland annat hormoner och urinextrakt...en riktig skit! Ryssland har stoppat import av denna fisk för många år sedan, fattar inte att Sverige med välfärd ska ta in denna....det är bara tips alltså, ingen kritik mot dig!

    SvaraRadera