onsdag 23 januari 2013

Paprika och kålrotssoppa (mejerifri- Lchf)

 Soppa är ju både gott och lätt att göra plus man blir alltid så skönt mätt efteråt.
Och lyckas alltid göra så mycket så perfekt som rester/matlåda till dagen efter.

Gör så här
Skär ca 1/2-1 paprika i mindre bitar
Skär en bit purjolöksringar
Skala och skär kålroten till små bitar
Lägg allt i en gryta/gjutjärnsgryta och täck med vatten ca 1-1.5Liter
Lägg i 1lagerblad,
1Grönsaksbuljong (helst ekologisk)
oregano och basilika
ca 1/2 tsk sambal oelek
ca 1 tsk paprika pulver el efter behag
Låt det koka tills det går att sticka med ex en gaffel lätt genom kålroten
Mixa ihop allt med stavmixer (gärna så det blir lite småbitar) annars slät
Smaka av så du blir nöjd med kryddning

Häll ev i kokosgrädde om du vill ha lite gräddigare

Vill man inte ha mejerifritt så går det ju tillsätta vanlig grädde 40%
Servera ex med denna Mejerifria paprikasåsen

Vill man kan man ju steka ex lite bacon och servera med


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar