lördag 4 maj 2013

Gräddstuvad vitkål (Lchf)


 Igår gjorde jag gräddstuvad vitkål.
Alldeles för längesen jag åt insåg när jag åt det för ojojoj så gott det är!
Hela fam åt detta förutom lillkillen som inte gillar vitkål och fick potatis istället, men dom ndra  käkade köttbullar till istället.
Men detta passar ju bra till både fisk, kött, bacon, kyckling eller vad man nu vill ha till.

Gör så här
Skär upp vitkål i strimlor
Smält smör i stekpannan och stek vitkålen tills den blir lite mjukare men inte får supermycket färg
(ha inte för hög värme så du inte bränner och se till det är rikligt med smör i hela tiden)
Krydda med salt/vitpeppar
Smula i 1/2-1 grönsaksbuljong och häll över grädde så det täcker
Sänk plattan till ca hälften och låt det puttra tills grädden dragit ihop sig tillsammans med vitkålen och vitkålen blivit mjukare
Smaka ev av med mer salt/peppar eller ev lite timjan

Måste tipsa om Lchf gruppen jag är admin för om ni vill gå med i den och dela med er av era tips, bilder, recept och få och ge inspiration
http://www.facebook.com/groups/361027643946853/




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar