Igår va jag sugen på romröra/räkröra, kollade runt och sökte mejerifri variant på google men hittade bara med creme freich bas, det är ju såklart supergott men va ju tvungen att fixa ihop en mejerifri
så basen till aioli fick det bli sen blanda i bla lite rom, rödlök och räkor :-)
Mums så himla gott det blev.
Du behöver
2 äggulor
2dl rapsolja
1vitlök (mer om man vill)
salt, vitpeppar, pepparmix
reält med dill
1/2-1 finhackad rödlök
flytande citron (efter behag)
Rom (efter behag)
Räkor (efter behag)
Gör så här
Lägg äggulorna och vitlöken i nåt lämpligt du kan köra med elvisp el stavmixer
Pressa i vitlöken (eller mer om du vill)
Vispa tills gulan skummat till sig och blivit lite tjockare
Häll i oljan försiktigt med nån liten droppe i taget under tiden du vispar ner
Lägg sen i den finhackade rödlöken, romen, kryddorna och citronen
Rör om med en sked och smaka av tills du blir nöjd
Blanda sen i räkorna
(använder du räkor i lake så glöm inte bort att se till dom runnit av ordentligt)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar